Moederdagrit, 8 mei 2011

Geplaatst op Maandag 09 Mei 2011

Door de eventuele nasleep van Koninginnedag was de rit van 1 mei op uitdrukkelijk verzoek van de voorrijder verplaatst naar 8 mei, Moederdag.

De opkomst was gering, slechts 5 motoren en 6 personen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het aandeel van de Harley’s was deze keer ook erg laag. 1 Harley, 2 Yamaha’s en 2 Honda’s, bijna een Japans feestje dus!

Verzamelen bij 't Hok

Doordat de geplande voorrijder door ziekte was geveld, werd de route deze keer door Hilko voorgereden. Gelukkig had hij nog een leuke rit in z’n GPS staan en deze voerde door de Alblasserwaard. Veel kronkelige wegen door de godsvruchtige dorpjes, afgewisseld met de lange wegen tussen de weilanden door. Het weer liet ons gelukkig niet in de steek, maar één heel klein buitje tussendoor. In Meerkerk werd geluncht en na deze stop ging het richting de Lekdijk. Hier zorgde de wind voor de nodige verkoeling en vanaf Alblasserdam gingen we binnendoor weer terug naar Heerjansdam, om daar, na de gebruikelijke eindsprint, weer om 15.00 uur aan te komen.

Klik hier voor wat foto's van de rit.

Zeg er eens wat van!